Pengikut

Jumaat, 1 April 2011

...Kacang Rebus...

Masa tgk movie kat panggung kita akan makan popcorn but kat rumah kita makannn kacang rebusss.hehehehehe.Eh korang makan tak?Nie gara2 nak layan makan masa tgk Maharaja Lawak lah nie.Sambil tengok sambil ngap.



Mai dah plan dr tgh hari td lagi so rendam lah dulu kacang kuda nie nak bg lembut nanti rebus tak lah lama sesgt.Dalam pukul 8 mai rebus kacang nie,ambil masa dlm 1 jam 15 min,sambil tgk berita sekejap2 kedapur tgk kan kacang nie cukup air ke tak kang tak tgk mau kering air rebusan nie.



Bila kacang nie dah betul2 lembut masukkan sedikit garam dalam 2 sudu kfc lepas tu kacau sekejap dan biarkan seketika dalam 5 minit kemudian dah boleh angkat dan toskan.Lepas tu apa lg masukkan dlm mangkuk makan lah,siap 2 mangkuk tue mai buat sorang satu tak lah salah sorang makan byk biar adil sape habis tak blh amek org lain punya macam budak2 plak.Makan time panas2 sedap klu dah sejuk ok gak,makan ikut mana2 korang suka lah korang yg nak ngap.



Dah dah jom tgk Maharaja Lawak.Tak da masa nak layan blog nie lama2 nak tgk hebat tak dorang nie yelah kata dah jd artiskan..

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...