Pengikut

Isnin, 4 April 2011

...Durian Oh durian..

Musim durian ke sekarang nie??? Tadi kat opis masa lunch rasa bubur kacang durian yg dibawa oleh wife abg aziz(kak Ct) peh sedapnye,kami ber3 dlm pentry siap bertambah 2x. Nasib lah mai nie bukan mabuk durian so bedal je org dah kasi makan makankan aje.Pada yg tak suka dorian rugi korang tak dapat rasa kelazatan raja segala buah nie.Sorry lah yea gambar bubur tue tak snap plak,kang ada plak kena sound setepek time makan pun nak bergambar bebagai baik makan dgn tertip.hehehehhe

Ni cite petang plak,masa dlm kereta on the way balik rumah hubby kata jom kita ke Giant makan kat sane lapar lah td tak sempat makan sibuk sgt tekejar sana sini buat kerje(dlm hatiku berkata:alahai siannye suami aku nie makan pun tak sempat).So mai pun kata ok tak kisah nak makan kat sana,lagi senang tak payah masak hehehhehe..

So terus ke sana tak balik pun rumah walaupun nak ke Giant tue harus lalu dulu rumah kami.Sesampai je kat sana parking betul2 depan pintu masuk medan selera giant,masuk je terus tgk makanan ape yg sedap but mai sebenarnye dah kenyang so tak de lah sgt teringin nak makan ape2,sekali tepandang yong tau fu erm ok gak nie amek sikit je lah buat teman hubby makan.Amek kau amek sikit pun mahal rm9.60 tapi tak pe lah benda makan malas nak berkira (kecik darah betullah) yg hubby plak pi order nasi goreng pedas not bad gak rasanye.

Selesai je makan kami pun balik,eh td sampai tak perasan plak ada durian uisshh hubby seret tangan tanya boleh beli tak?Tanya berape ringgit mak datuk mahal nye dlm 3 ulas rm15 erm tak payah beli lah.kita cuba tgk kat tepi jalan berape ringgit jual.

Huiii betul2 hubby tuntut janji on the way balik tue siap behenti tepi jalan hubby dah terperasan kat situ ada org jual dorian.Erm mai dah kekenyangan malas nak turun lantakkan lah hubby nak beli,mai tinjau2 je dari dlm kereta.Dalam otak dok pikir klu hubby beli banyak boleh lah buat bubur durian cam kak Ct buat td ermm sedapnye.


Alih2 beli sebiji dok punya dia berdiri kat luar tue lama2 beli sebiji je aduhh tak merasa lah den nak buat bubur.Tak pe lah sebiji pun sebiji lah kang malam kita bedal je hubby.



Harga sebiji dorian nie rm20 kira ok lah dr beli kat giant td dapat 3 ulas je kan.Tengok kulit cam ok but X tau lah kan isi dalam nye cam mana..
Malam lepas je Isyak kami bedal lah dorian tue. Korang tgk lah org yg beria2 nak makan dorian nie kopek dorian,yg mai sibuk plak snap pic dia.

Ok hubby mulakan mengopek 1 2 3...



Nie lah isi dalam nye ermmm tak berape banyak dan tak padat tak pe2 kita rase dulu isi nye cam mana sedap ke tak????

Huii tak kata ape2 tu bila mai tanya tak pe tak nak bg tau sedap ke tak bak sikit.


Meleset sekali rasanye memang sedappp woooo..Padanlah tak terkata hubby..


Licin kami bedal semuanye x de nak simpan2nye.Dah habis jgn buang terus je kena minum air dulu dalam kulit dorian tue, nie petua nak kasi badan tak panas,yelah org kata makan durian nanti panas badan tp tak de halnye lah kipaskan ada.Bungkus je kulit dorian tue hubby letak terus kat luar utk mengelakkan berbau 1 rumah..

K cau dulu nak tgk diari AF

Tiada ulasan :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...